SON DAKİKA


21. ULUSLARARASI ALAÇATI BARBOROSSA SANAT ÇALIŞTAYI DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 40 SANATÇIYI AĞIRLAYACAK
Tarih: 29-05-2024 08:21:59 Güncelleme: 29-05-2024 08:21:59 + -


30 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında Alaçatı Barborossa Otel’de düzenlenecek olan 21. Uluslararası Alaçatı Barborossa Sanat Çalıştayı dünyanın dört bir yanından gelecek 40 sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Katılımcı sanatçılara ve sanatseverlere turizmin gözbebeği Alaçatı’da bir sanat deneyimi sunacak etkinlik; resim, giyilebilir sanat defilesi, söyleşiler ve canlı performanslara ev sahipliği yapacak.

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2024 08:21

21. ULUSLARARASI ALAÇATI BARBOROSSA SANAT ÇALIŞTAYI DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 40 SANATÇIYI AĞIRLAYACAK

Alaçatı Barborossa Otel tarafından Çeşme Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 21. Uluslararası Alaçatı Barborossa Sanat Çalıştayı, 30 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Projesini ve Küratörlüğünü Özer Ulukaya’nın yaptığı çalıştay, Alaçatı Barborossa Otel’de dünyanın dört bir yanından sanatçıları ağırlayacak. 

 

Çalıştay; KKTC, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Rusya ve İtalya’dan gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelecek 40 ünlü sanatçıyı Alaçatı’da buluşturacak. 7 gün boyunca katılımcı sanatçılara ve sanatseverlere turizmin gözbebeği Alaçatı’da bir sanat deneyiminin sunulacağı etkinlikte; resim, giyilebilir sanat defilesi, söyleşiler ve canlı performanslar da yer alacak. Etkinlikte, ayrıca eserler aracılığı ile sanatsal görüşlerin ve farklı prensipteki tekniklerin paylaşıldığı ortak platformlar da gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında 4 Haziran 2024 tarihinde Makedonyalı Fehim Hüskoviç’in canlı performansı, 6 Haziran 2024 tarihinde ise Sanatçı Güler Genç Erol ve Dilek Genç Bayboru’nun eser ve tasarımlarının yer aldığı giyilebilir sanatla ilgili bir defile düzenlenecek.  Etkinlik boyunca sanatçıların yapmış olduğu 2 adet eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergi ise 6-8 Haziran 2024 tarihleri arasında Alaçatı Barborossa Otel’de düzenlenecek.  

 

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR KATILACAK

 

Çalıştayda gerçekleşen eserlere; 22 Haziran 2024 tarihinde Çeşme Kent Müzesi’nin ev sahipliği yapacağı sergi de bir ay boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 21. Uluslararası Alaçatı Barborossa Sanat Çalıştayı’na katılacak sanatçılar ise şöyle; Ayhan Çetin, Beyda Çetin, Betül Omay Yazıcı, Bülent Salderay, Dilek Genç Bayboru, Fehim Huskovic,  Ferda Acı, Funda Paçacıoğlu, Güler Genç Erol,  Gabriel Panev, Gülümay Çıraz Hatice Türkeli, Harun Acı, Hayriye Sır, Hüseyin Yıldırım, İlhan Dündar, Karpov Alexander, Leyla Afacan Kodaman, Lyuba Yosifcheva, Medzic Fakic, Mehmet Emin Erşan, Melis Elmas, Natalya Kobzeva, Nehat Begiri, Paride Raneri, Petia Papazova, Petya Paneva, Reyhan Abacıoğlu, Rıdvan Özdengülsün, Sema Barlas, Seyhan İlhan, Simge Kalfaoğlu, Şemsi Altaş, Şevval Bıdı ,Turgut Akarsu, Vladimir Temkov, Yasemin Kalyoncu, Yılmaz Çıracıoğlu, Zeliha Akçaoğlu.  




Bu haber 243 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI